Aanmelden voor het schooljaar 2019-2020 kan in de loop van januari 2019.

Om op het Willibrord Gymnasium toegelaten te kunnen worden, heb je een positief advies van de basisschool nodig: VWO of HAVO/VWO.

Heb je een VWO-advies gekregen? Na binnenkomst en controle van de gegevens worden leerlingen met een VWO-advies doorgaans* aangenomen.

Als je een HAVO/VWO-advies hebt, dan nemen wij in alle gevallen contact op met de basisschool en volgen wij het advies dat de basisschool geeft.*

*Leerlingen die extra zorg nodig hebben, worden toegelaten als de school de benodigde ondersteuning kan bieden.

Hoe gaat de aanmelding in zijn werk?

• Je vult samen met je ouder(s)/verzorger(s) het inschrijfformulier in*.
  • Je ouder(s)/verzorger(s) kunnen vanaf 5 maart 2018 naar school bellen om een afspraak te maken voor een aanmeldingsgesprek.
    Vanzelfsprekend ben jij bij dat gesprek ook aanwezig. Wij zorgen ervoor dat het ingevulde inschrijfformulier voor jullie dan klaarligt ter ondertekening.

Na de aanmelding
Na de aanmelding komt de toelatingscommissie van het Willibrord Gymnasium bij elkaar om alle gegevens die wij van jou hebben bij elkaar te leggen. Dan beslissen we definitief over jouw toelating.
Het kan zijn dat we nog extra informatie van de basisschool willen hebben.
Uiterlijk op 20 april 2018 krijg je een brief over de toelating.
Als je bent toegelaten, ben je op woensdagmiddag 30 mei 2018 van harte welkom. Je maakt deze middag kennis met je mentor en met je nieuwe klasgenoten. En natuurlijk geven we je informatie om de start van het schooljaar zo goed mogelijk te laten verlopen.

*) Wil je je nog aanmelden voor het schooljaar 2018-2019, neem dan contact op met de coördinator onderbouw, mw. A. Lugtmeijer via (0493) 314 802 of a.lugtmeijer@willibrordgymnasium.nl.