Logo Willibrord-Gymnasium

Bright Nexus

Het Bright Nexus-keuzeprogramma hangt nauw samen met de Focus-lessen. Hier krijg je veel ruimte om je talenten en interesses te volgen en kennis te maken met de passies van experts. Een aantal dagen per week staan er Bright-Nexus-uren op je rooster. De meeste uren kies je zelf, enkele basiscursussen zijn verplicht en het kan gebeuren dat je een dringende aanbeveling krijgt om mee te doen.

Bij Bright Nexus kun je altijd kiezen voor uitbreidende vaklessen, voor als je meer uitleg wilt of extra wilt oefenen. De lessen zijn altijd onder begeleiding van een vakdocent.
Voor wie juist meer uitdaging wil, erg geïnteresseerd is in een bepaald vak of iets nieuws wil uitproberen, zijn er verdiepende en verbredende lessen, interessante cursussen, colleges en workshops. Je kunt natuurlijk ook overwegen om zelf een (onderzoeks)project op te zetten, lessen te volgen in een hoger leerjaar en eventueel eerder af te sluiten met een examen.
We bekijken samen wat voor jou de goede leerroute is!

Bright Nexus heeft vaste en wisselende onderdelen. Voorbeelden zijn:

Cambridge Engels, Delf, Goethe, Olympiades, sterrenkunde, filosofie/grote denkers, mediawijsheid, kunst/cultuurgeschiedenis, Spaans, Lego League, debatteren, klassieken voor gevorderden, Chinees, projectmanagement, 2d/3d-ontwerpen, nieuwe media, ondernemen, programmeren, extra vakles (bijvoorbeeld wiskunde) 

Tijdens deze uren ga je zelf of samen aan het werk met een (onderzoeks)project. Misschien wil je wel meer weten over kindertaal, chemische processen bij voedselbederf, hoe een politieke partij werkt, of energie opwekken met windmolens.

Wil je nog meer extra uitdaging, dan kun je:

  • Eén of meer vakken extra doen
  • In een hoger leerjaar meedraaien
  • Eerder examen doen in één of meer vakken
  • Deelnemen aan het debatteam
  • Meedoen met Olympiades of het schaakconcours
  • Lessen volgen op de universiteit via het Pre University-programma
  • Deelnemen aan het honoursprogramma van de zelfstandige gymnasia: gecertificeerd zelfstandig onderzoek in samenwerking met de universiteiten (en een voorsprong bij toelating tot de universiteit)
  • Snuffelstages lopen bij (Brainport)bedrijven, academische ziekenhuizen, op een advocatenkantoor, in een museum etc.
De Willibrord EXPERT BOX is uniek!
Je kunt er waardevolle professionele ondersteuning vinden