Logo Willibrord-Gymnasium

Coaching

Bij Bright Focus Learning maak je vaak keuzes en heb je veel invloed op je eigen leerroute. Onderwijs en begeleiding zijn daarom ook heel nauw met elkaar verbonden. Je krijgt intensieve begeleiding die is afgestemd op wat jij nodig hebt.

Op het Willibrord krijg je tijdens je hele schoolperiode begeleiding van een coach. Je coach bekijkt samen met jou wat voor jou de goede leerdoelen zijn, helpt je bij het leren leren en het maken van keuzes. Jullie praten ook samen over je ervaringen binnen en buiten de school: wat vind je leuk, wat is moeilijk, wat maakt je nieuwsgierig?

Hoe gaat het met je? Waar ben je trots op? Wat zijn je sterke en minder sterke kanten ? Bij de Focus-gesprekken met je coach en je ouders maken jullie samen afspraken over jouw leerroute voor de komende periode: wat wil je nog meer leren en ervaren, wat kies je en aan welke vaardigheden ga je aandacht besteden. Je bekijkt ook met elkaar welke begeleiding je daarbij nodig hebt.

Je Focus-map is helemaal van jou! Hierin verzamel je systematisch alles wat je in de loop van je schoolleven leert, doet en maakt en welke vaardigheden je hebt ontwikkeld. Je Focus-map helpt je bij de Focus-gesprekken.

Ben je een hoogbegaafde leerling die meer maatwerk nodig heeft? We hebben veel kennis, ervaring en expertise met hoogbegaafdheid. Veel vakdocenten zijn geschoold in speciale didactiek voor (hoog)begaafden.

Misschien heb jij speciale aandacht nodig, voor bijvoorbeeld faalangst of dyslexie. Wij hebben gespecialiseerde medewerkers en coaches in huis die je begeleiden. Als het nodig is kunnen wij je helpen met het vinden van deskundige hulp buiten de school.