Logo Willibrord-Gymnasium

ExpertBox

Bij Bright Focus Learning gaan experts hun passie met jou delen. Soms zijn dit vakdocenten, vaak ook ouders, studenten, oud-leerlingen en andere deskundigen. Je krijgt lezingen, workshops, masterclasses én je gaat op stap: naar bedrijven, de gemeente, de rechtbank, universiteiten, ziekenhuizen, museums, een muziekfestival…
Het Willibrord heeft een grote ExpertBox met managers, artsen, juristen, psychologen, industrieel ontwerpers en kunstenaars die meedenken bij je project of onderzoek, je helpen via hun netwerk of bij wie jij in de keuken gaat kijken.

Hieronder een paar voorbeelden van oud-leerlingen die zich in willen zetten om je te helpen:

Charlotte Duijf (1987) studeerde internationaal recht in Utrecht en internationale betrekkingen en geschiedenis in Londen. Zij werkt als juridisch adviseur/wetgevingsjurist bij het Ministerie van Waterstaat op hetgebied van Openbaar Vervoer en taxivervoer. Ze kent de weg in politiek Den Haag en bestuurlijk Nederland. Daarnaast heeft zij een aantal publicaties op haar naam staan over de relatie tussen Nederland en de Caribische ei landen van het Koninkrijk. Zij verzorgt graag gastcolleges over juridische onderwerpen en Nederlandse staatsinrichting.

Ludo Juurlink (1972) studeerde scheikunde en is nu als assistent-professor (wetenschapper, onderzoeker en docent) verbonden aan de scheikunde-faculteit van de Universiteit Leiden. Hij wil graag leerlingen ontvangen om te werken met nieuwe (voor school te kostbare) apparatuur in zijn scheikundige onderzoeksveld.

Harry Arts (1962) is oprichter van een dierenkliniek Farmarts, dat recent is uitgebreid tot veterinair centrum voor pluimvee en gezelschapsdieren, met veel moderne faciliteiten. Een jong team van dierenartsen en specialisten laat graag leerlingen kennismaken van hun vak door middel van stages of inkijkdagen.

Pieter van Bokhoven (1958), Commissaris van Politie Oost Brabant. Veel ervaring als politie-leidinggevende en stafadviseur met allerlei veiligheid- en openbare ordevraagstukken en criminaliteitsbestrijding. Hij was lang commandant in het PSV-stadion bij politie-inzet. Hij verzorgt graag gastcolleges of een inkijkstage.

 

Jouw expertise inzetten voor anderen
Ook jij kunt een expert zijn. Weet je veel over programmeren, robotica, videoproductie, fotografie, Engels, politiek, Latijn… En wil jij je kennis delen? Schrijf je dan nu in! Klik hier voor de Expertbox
Tijdens je zes jaren hier besteed je ook tijd aan je medemensen.
Je kunt de uren daarvoor inzetten buiten school: bijvoorbeeld op een basisschool, in een verzorgingshuis of jeugdcentrum.
Je kunt er ook voor kiezen om aan je medeleerlingen een cursus of workshop te geven. Of meehelpen bij de open dag, meedoen met de techniekploeg, leerlingenraad, kantinecommissie of de schooljournaalredactie.
Je activiteiten voor anderen zet je in je (digitale) Focus-map.

Print