Logo Willibrord-Gymnasium

Focus-lessen: de kern

Focus-lessen zijn to-the-point en geconcentreerd op vwo-niveau. Vakdocenten laten je tijdens die lessen kennismaken met nieuwe en bekende talen, andere werelden en wijsheden van vroeger en nu. Je leert op verschillende manieren: je werkt met boeken en digitaal, je zoekt informatie, doet proefjes, maakt opdrachten, schrijft en discussieert. Soms ga je alleen aan de slag, vaak samen.

focus lessen de kern

In korte tijd leer en ontdek je heel veel. Het is goed mogelijk dat je sommige Focus-lessen zo leuk en inspirerend vindt dat je er best meer mee zou willen doen.

Dat kán ook! Bij Bright Nexus en in de Bright Academy.

Het kan zijn dat je meer uitleg wilt voor één of meer Focus-vakken of extra wilt oefenen. Binnen het Bright Nexus-keuzeprogramma ga je dan naar de uitbreidende lessen.
Voor wie juist meer uitdaging wil, erg geïnteresseerd is in een bepaald vak of iets nieuws wil uitproberen, zijn er verdiepende en verbredende lessen, interessante cursussen, colleges en workshops. En het kunst, cultuur, sport en muziekprogramma van de Bright Academy.  Je kunt natuurlijk ook overwegen om zelf een (onderzoeks)project op te zetten, lessen te volgen in een hoger leerjaar en eventueel eerder af te sluiten met een examen. We bekijken samen wat voor jou de goede leerroute is!

Bright Focus-Learning gaat over leren, ontdekken en doen op een manier die bij jou past, samen met experts. Ontwikkelen van vaardigheden is daarbij net zo belangrijk als kennis vergaren. Want nu, straks op de universiteit of hogeschool en ook in je verdere leven heb je vaardigheden hard nodig. We werken daar systematisch aan, bij alle lessen, keuzeprogramma’s en activiteiten die je hier gaat ondernemen.
We vinden bijvoorbeeld kritisch denken, samenwerken, communiceren, plannen en organiseren, verantwoordelijkheid nemen en creatief bezig zijn heel belangrijk.