Aanmelden

Om op het Willibrord Gymnasium toegelaten te kunnen worden, is een positief advies van de basisschool nodig: VWO of HAVO/VWO.

Is er een VWO-advies gegeven? Na binnenkomst en controle van de gegevens worden leerlingen met een VWO-advies doorgaans* aangenomen.

Is er een HAVO/VWO-advies gegeven, dan nemen wij in alle gevallen contact op met de basisschool en volgen wij het advies dat de basisschool geeft.*

*Leerlingen die extra zorg nodig hebben, worden toegelaten als de school de benodigde ondersteuning kan bieden.

Hoe gaat de aanmelding in zijn werk?

• De ouder(s)/verzorger(s) vullen het inschrijfformulier in*. Dit moet uiterlijk in de week van 9 t/m 13 maart. Het formulier is vanaf januari 2020 beschikbaar.
  • U wordt gebeld voor een uitnodiging voor een aanmeldgesprek op maandag 16 of dinsdag 17 maart.
    Vanzelfsprekend is uw kind bij dat gesprek ook aanwezig. Wij zorgen ervoor dat het ingevulde inschrijfformulier voor jullie dan klaarligt ter ondertekening.

Na de aanmelding
Na de aanmelding komt de toelatingscommissie van het Willibrord Gymnasium bij elkaar om alle gegevens die wij van uw kind hebben bij elkaar te leggen. Dan beslissen we definitief over de toelating.
Het kan zijn dat we voor de toelating nog extra informatie van de basisschool nodig hebben.
Uiterlijk op 21 april 2020 krijgt u een brief over de toelating.

Wij nemen na de toelating altijd contact op met de basisschool van uw kind om de overdracht zo goed mogelijk te laten verlopen (warme overdracht).
Als uw kind is toegelaten, is hij/zij op woensdagmiddag 17 juni 2020 van harte welkom. Er is dan een kennismaking met de coach en de nieuwe klasgenoten. En natuurlijk geven we informatie om de start van het schooljaar zo goed mogelijk te laten verlopen.

Klik hier om uw kind aan te melden voor het schooljaar 2020-2021

Wilt u uw kind nog aanmelden voor het schooljaar 2019-2020, neem dan contact op met de coördinator onderbouw, mw. A. Lugtmeijer via (0493) 314 802 of a.lugtmeijer@willibrordgymnasium.nl.