Logo Willibrord-Gymnasium

Nexus

Bij Nexus krijg je veel ruimte om zelf je programma vorm te geven en je talenten en interesses te volgen. Zo kun je kiezen uit ondersteuning, verdieping en verbreding en acadamy. Iedere dag staat er weer iets anders op het programma.In principe maak je hierin zelf je keuzes, maar er gelden wel enkele spelregels. Tevens kan het zijn dat je coach of docent je soms adviseert om aan een les deel te nemen.

In de onderbouw heb je acht nexuslessen en in de bovenbouw vier. De onderbouw heeft dus iedere dag nexus. We werken in de nexus met losse activiteiten die je eenmalig kunt doen, maar ook met modules van 6 tot 8 weken.

Alle vakken hebben ondersteunende uren in de Nexus. Als je hiervoor kiest, ga je bij een docent aan het werk met dat vak. Je kunt werken aan opdrachten, huiswerk maken, vragen stellen en extra uitleg krijgen.

Tevens bieden we modules aan om je vaardigheden verder te ontwikkelen. Voorbeelden zijn ontleden, presentatietechnieken, rekenen, spreekvaardigheid, plannen en organiseren.

Delf Frans, Goethe Duits, Olympiades, Lego League, schoolband, klassieken voor gevorderden, filosofie, schooljournaalredactie, Spaans, Chinees… Als jij meer wilt doen met een vak of je talent verder wilt ontwikkelen dan kan dat in de nexus! Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om vanuit een vak een verdiepende of verbredende module te volgen, maar kan het ook heel iets anders zijn.

 

Wil je nog meer extra uitdaging, dan kun je:

  • Eén of meer vakken extra doen
  • In een hoger leerjaar meedraaien
  • Eerder examen doen in één of meer vakken
  • Deelnemen aan het debatteam, de Olympiades of het schaaktoernooi voor de gymnasia
  • Lessen volgen op de universiteit via het Pre University-programma
  • Deelnemen aan Flowspace waarin jij je eigen project doet en werkt aan je 21-eeuwse vaardigheden
  • Deelnemen aan het honoursprogramma van de zelfstandige gymnasia
    Je doet een eigen onderzoek in samenwerking met de universiteit. Je krijgt een officieel certificaat en een voorsprong bij de toelating tot de universiteit
  • Snuffelstages lopen bij (Brainport)bedrijven, academische ziekenhuizen, op een advocatenkantoor, in een museum etc. (via ons eigen netwerk: de ExpertBox).
De Willibrord EXPERT BOX is uniek!
Je kunt er waardevolle professionele ondersteuning vinden