Logo Willibrord-Gymnasium

Focuslessen: de kern

Op het Willibrord Gymnasium krijg je Focuslessen die precies zijn afgestemd op jouw niveau. In deze lessen, zoals wiskunde, biologie, muziek, aardrijkskunde, Frans en nog veel meer, ontdek je nieuwe werelden en oude wijsheden. Je leert op verschillende manieren: van boeken tot online onderzoek, proefjes, opdrachten, schrijven en discussiëren – soms alleen, soms samen.

focus lessen de kern

In korte tijd leer en ontdek je heel veel. Het is goed mogelijk dat je sommige Focuslessen zo leuk en inspirerend vindt dat je er best meer mee zou willen doen.

Dat kán ook! Bij Nexus en in de Academy.

Nexus biedt extra uitleg en oefeningen voor jouw Focusvakken. Als je meer uitdaging zoekt of nieuwe interesses wilt ontdekken, zijn er verdiepende lessen, cursussen, colleges en workshops. In de Academy kun je je creatieve, sportieve, of culturele passies verkennen. Je kunt zelfs jouw eigen (onderzoeks)project starten en vakken op een hoger niveau volgen.

We bekijken samen wat voor jou de goede leerroute is!

Bij Bright Focus Learning gaat het niet alleen om kennis vergaren, maar ook om vaardigheden ontwikkelen. Dit bereidt je niet alleen voor op de universiteit of hogeschool, maar helpt je ook in het dagelijks leven. We werken aan projectmanagement, digitale vaardigheden, kritisch denken, communicatie, samenwerken en meer, en je bespreekt regelmatig je voortgang met je coach.

In de Focuslessen krijg je ook les in de klassieke talen, Latijn en Grieks. Ook kun je in de Nexus kiezen voor verdieping of ondersteuning in deze vakken. Waarom leren we tegenwoordig nog Latijn en Grieks?

Uitdagend

De klassieke talen zitten behoorlijk anders in elkaar dan Nederlands, Engels of Frans. Daarom kost het best wat doorzettingsvermogen om Latijn en Grieks te leren.

Mooie verhalen

Veel van de verhalen die de Grieken en Romeinen opgeschreven hebben, zijn ook nu nog leuk om te lezen. Op beleven.org kun je een aantal Griekse mythen lezen.

Invloed op onze maatschappij

De Grieken en Romeinen hebben hun sporen niet alleen achtergelaten in de ruïnes die nog overal in Europa te vinden zijn, maar zij hebben ook invloed gehad op bijvoorbeeld onze democratie en rechtspraak.

Ruimere kijk op het onbekende

In de wereld van de klassieken, vonden mensen andere dingen gewoon dan wij. Zo hadden de Romeinen gladiatorenspelen waarbij mensen vochten tot de dood.
Door hierover te lezen en te leren, leer je zien dat niet alles wat wij doen per se het best is. Je ontwikkelt een open blik en leert verder te kijken dan wat op het eerste gezicht vanzelfsprekend lijkt.

Lees meer over Latijn en Grieks op het Willibrord