Logo Willibrord-Gymnasium

Academy

In de keuzeuren heb je ook toegang tot de Academy, waar je je kunt uitleven op cultureel, sportief of creatief gebied.

Ben jij een sportfanaat? Bij de Academy bereiden we ons voor op de Olympic Moves, een landelijke scholencompetitie met diverse sporten en de kans om de landelijke finale te bereiken.

Sport & Gezondheid vraagt al je talenten: samenwerken, creatief denken en verantwoordelijkheid nemen (bijvoorbeeld bij het organiseren van toernooien). We duiken in gezonde voeding en leren je zelfs reanimeren (met certificaat).

Als jij muziek wilt maken, biedt het Willibrord Gymnasium jou volop kansen. We hebben zelfs een speciale ruimte voor schoolbands. Je kunt je eigen band starten, aansluiten bij een bestaande band of gewoon je eigen muzikale weg volgen.

In de Academy kun je jouw instrument bespelen, zingen of zelfs een singer-songwriter worden. Je leert over artiesten en componisten, en je kunt muziek kiezen als eindexamenvak in de bovenbouw. Samen met anderen verzorgen jullie je eigen optredens, van het podium tot de presentatie en het pr-werk!

Dit is dé plek voor iedereen die van theater, cabaret en optreden houdt. Samen werk je aan producties en alles wat daarbij komt kijken: organisatie, presentatie, communicatie en public relations.

De Academy werkt elk jaar aan een eigen musical, waarin je kunt zingen, dansen, acteren en zelfs licht, geluid en decor regelen. Hier kun je helemaal jezelf zijn en je creativiteit de vrije loop laten!

Als kunst, vormgeving en architectuur jouw passie zijn, ben je hier op de juiste plek. Je leert van echte kunstenaars en kunt zelf creëren, ontwerpen, bouwen en exposeren. Digitale tools, creatief inzicht en organisatietalent komen hier goed van pas.

In de Academy kun je deelnemen aan het open atelier, waar je aan je eigen project kunt werken. Er worden ook diverse modules aangeboden, van kunst in de natuur tot mozaïek. Wat wil jij ontdekken?

Hier kun je al je creatieve talenten ontplooien. Werken met beeld en geluid, multimedia en stop motion, regisseren, monteren, plannen en organiseren. Je ontdekt hoe je met publiek communiceert door kritisch te kijken en te reflecteren.

In de Academy krijg je de kans om je eigen film te maken, van script tot het grote doek, met wat begeleiding natuurlijk. Wat wordt jouw meesterwerk?

In de BRIGHT ACADEMY
kies je zelf wat je leuk vindt om te doen!