Logo Willibrord-Gymnasium

Academy

In de Nexus kun je ook kiezen voor de Academy. Hierin ga je cultureel, sportief of creatief aan de slag met wat jij zelf kiest!

Ben je een fanatieke sporter? In de Academy bereiden we ons voor op de Olympic Moves. Dit is een landelijke scholencompetitie in verschillende sporten waarbij we ons proberen te plaatsen voor de landelijke finale.

Bij Sport & Gezondheid heb je al je talenten nodig: je gaat samenwerken, creatief denken en je krijgt veel verantwoordelijkheid (als we bijvoorbeeld zelf een toernooi organiseren). We zijn bezig met gezonde voeding en leren je reanimeren (met certificaat).

Jij wilt muziek maken. Op het Willibrord is daar alle ruimte voor. We hebben zelfs een speciale repetitieruimte voor schoolbands. Het is mogelijk om je eigen bandje te starten, aan te sluiten bij een bestaand bandje of gewoon je eigen ding te doen.

In de Bright Academy bespeel jij je instrument, zing je of kun je geschoold worden tot een singer/songwriter. Je leert over artiesten en componisten en je kunt muziek kiezen als eindexamenvak in de bovenbouw. Samen verzorgen jullie je eigen optredens: van podium, presentatie tot pr!

Dit is dé plek voor iedereen die plezier beleeft aan theater/cabaret maken, creatief denken en optreden voor publiek. Je werkt samen aan een productie en alles wat daarbij hoort: organisatie, presentatie, communicatie en pr-materiaal.

De Bright Academy gaat ieder jaar aan de slag met het maken van een eigen musical. Van zingen, dansen en acteren tot licht, geluid en decor. Hier kan je helemaal doen wat jij wilt!

Je houdt van kunst, vormgeving en architectuur. Je wilt kijken en leren van echte kunstenaars én zelf creëren, ontwerpen, bouwen en exposeren. Je werkt met digitale middelen, gebruikt je creatieve inzicht en zet je organisatietalent in.

In de Bright Academy kun je kiezen voor open atelier waar je kan werken aan je eigen project. Tevens worden er verschillende modules aangeboden van kunst in de natuur tot mozaïek. Waar ga jij mee aan de slag?

Hier heb je al je creatieve talenten nodig. Je werkt met beeld en geluid, multimedia en stop motion. Je regisseert, monteert, plant en organiseert. Via kritisch (film) kijken en reflectie ontdek je hoe je communiceert met publiek.

Bij Flowspace in de Bright Academy krijg jij de mogelijkheid om bijvoorbeeld je eigen film te maken. Van script tot op het doek, alles wat erbij komt kijken regel je helemaal zelf. Met natuurlijk wel wat begeleiding.

In de BRIGHT ACADEMY
kies je zelf wat je leuk vindt om te doen!