Logo Willibrord-Gymnasium

Coaching

Bij Bright Focus Learning maak je vaak keuzes en heb je veel invloed op je eigen leerroute. Onderwijs en begeleiding zijn daarom heel nauw met elkaar verbonden. Je krijgt intensieve begeleiding die is afgestemd op wat jij nodig hebt.

 

Op het Willibrord krijg je tijdens je hele schoolperiode begeleiding van een persoonlijke coach. Je coach bekijkt samen met jou wat voor jou de goede leerdoelen zijn, helpt je bij het leren leren en het maken van keuzes. Jullie praten ook samen over je vaardigheden en je ervaringen binnen en buiten de school: wat vind je leuk, wat is moeilijk, wat maakt je nieuwsgierig?

In leerjaar 1 heb je meestal het eerste lesuur een coachuur. In dit uur ga je samen met je klas aan de slag met onderwerpen als hoe plan je jouw huiswerk, hoe leer je een bepaald vak of hoe gaat het onderling in de klas. Op andere moment ga je weer individueel met je coach in gesprek en bekijk je samen jouw voortgang.

Hoe gaat het met je? Waar ben je trots op? Wat zijn je sterke en minder sterke kanten ? Bij de Focusgesprekken met je coach en je ouders maken jullie samen afspraken over jouw leerroute voor de komende periode: wat wil je nog meer leren en ervaren, wat kies je en aan welke vaardigheden ga je aandacht besteden. Je bekijkt ook met elkaar welke begeleiding je daarbij nodig hebt.

Misschien heb jij speciale aandacht nodig voor bijvoorbeeld faalangst of dyslexie. Wij hebben gespecialiseerde medewerkers en coaches in huis die meekunnen kijken in je begeleiding. Als het nodig is, kunnen wij je helpen met het vinden van deskundige hulp buiten de school.