Logo Willibrord-Gymnasium

Drie keer goud tijdens Olympic Moves

Een topprestatie van een groep leerlingen van het Willibrord Gymnasium. Tijdens de landelijke finales van Olympic Moves op 9 juni gingen zij er op drie onderdelen met de eerste plaats vandoor. De leerlingen namen onder begeleiding van hun LO-docenten deel aan de disciplines Ultimate Frisbee, Streetdance en het turnonderdeel Showspringen.

LO-docent Martijn van Bokhoven vertelt trots over de prestaties van de teams. ‘Het frisbeeteam eindigde in de voorgaande jaren ook al op het podium maar behaalde nooit de eerste prijs. De dames van het streetdance team, gekleed als ‘Nerds van het Gym’, gaven een super strakke show weg waarbij het publiek uit hun dak ging. Iedereen was compleet verrast door hun optreden. Tot slot gingen de turnmeiden aan de slag met salto’s, flikflak, arabier en overslag. Naast aandacht voor de sprongen was er ook goed gekeken naar de kostuums en de show. Met succes want ook zij gingen er vandoor met de eerste plek! Het was een mooie geslaagde dag. Dat we er met zo’n kleine school toch met drie gouden plakken vandoor gaan maakt ons extra trots.’

Olympic Moves
Door Olympic Moves krijgen middelbare scholieren de kans om kennis te maken met diverse sporten.Bijna de helft van alle middelbare scholen van Nederland doen mee aan deze competitie.

terug naar nieuws