Logo Willibrord-Gymnasium

Excursie van Abbemuseum kunstklas 5

Op 25 oktober zijn we met de kunstklas naar het Van Abbemuseum geweest. Met de hulp van een aantal ouders zijn we ’s ochtends met de auto naar Eindhoven gereden. Hier hebben we een hartstikke leuke rondleiding gehad over het modernisme, waar wij nu in klas vijf mee bezig zijn. De rondleidster stelde vragen over het modernisme en liet ons zelf ook echt nadenken over wat we in het museum zagen hangen. De rondleiding duurde ongeveer een uur en we hebben er denk ik toch nog best wel wat van geleerd.
Na de rondleiding begonnen we met onze eigen opdrachten die mevrouw Sterrenburg bedacht had. Als eerste moest iedereen een modernistisch schilderij uit de expositie natekenen in het museum. We moesten het natuurlijk niet zomaar natekenen, we moesten heel erg goed gaan kijken naar vorm, kleur, compositie en het idee achter het schilderij. Deze tekening moeten we dan later thuis uitwerken. De tweede opdracht was een foto-opdracht. We moesten proberen met een echte oude camera modernistische foto’s te maken, we moesten hier dus vooral letten op vorm en compositie, en niet op kleur want die zou toch niet zichtbaar zijn op de zwart wit foto’s.
Om 3 uur zat de dag erop, dat was echter de bedoeling. We moesten namelijk de laatste paar leerlingen uit het museum trekken omdat we allemaal nog te druk bezig waren met onze foto’s.
Het was volgens mij en volgens de rest van de kunstklas een heel geslaagde dag, volgende keer Rijksmuseum..? 🙂

Geschreven door Dorus Berkers, klas 5

terug naar nieuws