Logo Willibrord-Gymnasium

Gympiedag

Vrijdag 25 februari, de eerste dag waarop we sinds lange tijd niet meer verplicht zijn om een mondkapje te dragen en afstand te houden. Toch is niet elke leerling even goed herkenbaar. De leerlingen en medewerkers zijn uitgedost in de bijzonderste en mooiste carnavalskleding. Er hangt een uitbundige sfeer in de aula en de carnavalsmuziek klinkt door de school. Alle leerlingen van leerjaar I tot en met V zijn ingedeeld in teams en worden begeleid door een docent. De leerlingen uit leerjaar VI hebben zich over de lokalen verspreidt. In elk lokaal staat een opdracht klaar waarmee de teams punten kunnen verdienen. Wanneer een team aan het eind van de middag het meest aantal punten heeft gehaald wordt hun docent uitgeroepen tot Prins Willi en de teamleden worden omgedoopt tot de raad van elf. 
Wanneer je een rondje maakt langs de verschillende lokalen kom je de meest diverse opdrachten tegen.  Denk daarbij aan onder andere twister, kikkerschieten (niet met echte kikkers) carnavalskaraoke, pictionary, koekhappen, ‘bier’pong, black jack, just dance en memory (waarbij leerlingen van alle docenten de voor- en achternaam bij elkaar moeten zoeken). Ook het OLC zit vol met leerlingen die achter de computer antwoorden proberen te vinden op een set van vragen. Alle punten van alle opdrachten worden bij elkaar opgeteld en vormen een tussenstand. 
Om 11.30u begint de bingo in de aula. Alle teams ontvangen (in tegenstelling tot andere jaren) allemaal een zelfde aantal bingokaarten. Mevrouw Hoevenaars draait als Prinses Willi de 5e aan de tombola en mijnheer Pieterse roept de nummers om. Zodra een leerling als eerste een volle rij/kaart heeft winnen alle teamleden een prijs en extra punten. Deze punten worden bij de tussenstand opgeteld. En dan wordt het spannend… welk team heeft de meeste punten gehaald en wie wordt dus ‘Prins Willi de 6e? Dan volgt het verlossende woord. De titel Prins Willi 2022 gaat naar…Rutger van Heck

terug naar nieuws