Logo Willibrord-Gymnasium

Lego League

Ook dit jaar hebben een aantal leerlingen uit klas 1 meegedaan aan de Lego League. Tijdens de Nexus uren op dinsdag hebben de leerlingen gewerkt aan dit project. Het onderwerp van deze Lego League was ‘City Shaper’.

De leerlingen werden uitgedaagd om te denken als wetenschappers en technici.  Er moest een presentatie voorbereid worden. De leerlingen moesten voor een eigen gekozen probleem een zelfgemaakte oplossing aandragen. Daarnaast leren de leerlingen hun eigen robot te bouwen en te programmeren om hier vervolgens verschillende missies mee uit te voeren in de robotwedstrijd. Tijdens het hele traject staan de Core Values zoals sportiviteit, samenwerking en respect hebben voor elkaar, centraal.
Op zaterdag 7 december mochten de leerlingen hun ontwerp presenteren, vertellen over de programmering en de mogelijkheden van hun robot en laten zien wat de robot allemaal kon. De leerlingen vonden al die jureringen best spannend, maar ze hebben mooie dingen neergezet. Tijdens de robotwedstrijd werden er 190 punten behaald, wat resulteerde in een mooie 13e plaats.

Daarnaast hebben de leerlingen goed laten zien dat ze kunnen samenwerken als team. Daarvoor heeft het team de ‘Gracious Professionalism’ award gekregen. Daarbij hoorde ook een toespraak waarin werd gezegd dat de leerlingen goed op de hoogte waren van elkaars kwaliteiten en valkuilen. Ze respecteren elkaar en houden er rekening mee, ze verdelen de taken op een manier waarop iedereen er plezier uit kan halen en iedereen kan doen waar hij goed in is. De prijs die de leerlingen hiervoor gewonnen hebben is te bewonderen in lokaal 2. 

Het was een voor de leerlingen een leuke en leerzame dag.  


 

terug naar nieuws