Logo Willibrord-Gymnasium

Nick Willemse (5) succesvol op NK Jongleren

Nick Willemse uit Ysselsteyn presteerde op het Nederlands kampioenschap jongleren uitstekend. De 16-jarige leerling van het Willibrord Gymnasium uit Deurne pakte een eervolle zevende plaats op het onderdeel Yoyo. De scholier liet op een creatieve wijze het publiek in de Cacaofabriek in Helmond genieten van een verbluffende act.
Nick Willemse is lid van de jongleergroep Hebbes uit Deurne. De sportieveling beoefent al meer dan zes jaar de bijzondere sport.
Over het hele weekend van zes en zeven januari heen vonden er vijf competities plaats: kegels, ballen, ringen, diabolo en act.
Het hoogtepunt vormde een ware fightnight op de zaterdagavond. Bij dit onderdeel strijden twee jongleurs met ieder drie kegels tegen elkaar. De deelnemers moesten al jonglerend de tegenstander uitschakelen door een kegel weg te slaan.
Jongleurs uit Belgie, Frankrijk, Duitsland, Israel en Denemarken namen het in de Helmondse arena tegen elkaar op. Vele bezoekers wisten de weg naar de gezellige Cacaofabriek te vinden.
De organisatie kan op een zeer geslaagd evenement terugkijken.

terug naar nieuws